Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-16 02:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2010/10/24/atalien-en-fantastisk-butik-8365/

Aptitretarna

Ätalien - en fantastisk butik

Några minuters promenad från matmässan Salone di gusto och Slow food-konferensen Terra Madre ligger en underbar och jättestor delikatessbutik som heter Eataly. Den är världsberömd (och har filialer bland annat i USA) och dyr, men helt fantastisk. Häromdagen köpte jag och ett gäng andra svenskar chark, ost och vin och löste världsproblemen på en gräsmatta en liten stund. Bland annat åt vi en fantastik torkad och saltad culatello staffora, en coppa, torkat griskött från detta nordvästra hörn av Italien. Helt makalös.
Om ni kommer till Turin är ett besök på Eataly nästan ett måste, trots rätt höga priser.