Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 18:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2011/03/30/lyckad-kombi-9-granatapple-och-getost/

Aptitretarna

Lyckad kombo (9): granatäpple och getost

Rätta artikel

Enkla matkombinationer är ofta stora njutningar. Häromdagen råkade jag prova en för mig ny. Jag var hungrig och hade ett riktigt moget granatäpple och en bit färsk getost (minns tyvärr inte ostens märke, men det var en av dessa krämiga kortlagrade varianterna, men mjukare i smaken än standard-chèvren - den på rulle ni vet). Nåväl, att bara äta bitar (eller snarare klickar av) osten med de granatäpplets kärnor var fantastiskt gott. Ömsom den gräddiga ostsmaken, ömsom den friska fruktigheten. En högst njutbar växling. Att getosten själv är aningen syrlig (fast man inte alltid tänker på det) tror jag gör kombinationen extra härlig. Prova själva.

Jag tänker mig att jag ska prova ost och granatäpple på andra sätt, men tyvärr är både juicer och koncentrat av granatäpple ofta alldeles för sliskiga.

Återkommer i ämnet. Kan tänkta mig att rostade nötter skulle vare en bra tredjepart.