Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-26 23:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2011/04/07/den-svarta-festivalen/

APTITRETARNA

Den svarta festivalen

Det var intressant att uppleva hur lakrits kan användas även i den salta matlagningen. Något som allt fler kockar här i landet upptäckt.

I helgen håller man, som jag tidigare nämnt, lakritsfestival i huvudstaden, närmare bestämt på Hotel Nortull. Det verkar bli en välbesökt historia. Förköpsbiljetterna är slut, men man kan tydligen lösa inträde i dörren. Och det verkar vara bli en spännande festival, med en massa olika utställare. Jag hade förmånen att få provsmaka rätterna som ska serveras i restaurangen på samma hotell. Inte illa. Det var intressant att uppleva hur lakrits kan användas även i den salta matlagningen. Något som allt fler kockar här i landet upptäckt. Särskilt förtjust blev jag i en skysås som fått en fin tillsats av lakrits.

Jag gläds också åt att min matbutik har börjat ta in de klassiska finska pastillerna Terva Leijona, som både finns med lakrits och salmiak. Mums.