Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-26 22:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2011/04/18/efterlysning-lackert-for-lchfare/

APTITRETARNA

Efterlysning: läckert för LCHF:are

Är du en av dem som dragit ner på kolhydraterna? I så fall kanske du har något tips på användbara råvaror som har få eller inga kolhydrater?

Är du en av dem som dragit ner på kolhydraterna? I så fall kanske du har något tips på användbara råvaror som har få eller inga kolhydrater? Fisk, skaldjur, fågel, kött, grönsaker som växt ovan jord, bär som hallon och lingon är kost som passar LCHF:are, men jag efterlyser roliga och ovanliga ingredienser. Använd gärna kommentarsfunktionen nedan.

Själv kan jag bidra med kalvsylta, räkost (och liknande smältost), leverpastej (fast där finns stor variation), torkad skinka, alger, surkål, svamp, rabarber, hallon, tranbär, lingon, björnbär, grapefrukt samt lime och citron.

(och här finner du mer skrivet om detta).

Och ni som inte tror på att en lågkolhydratskost får äta som ni vill, så blir alla nöjda.