Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 02:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2012/02/12/tunn-tunn-omelett-lchf/

APTITRETARNA

Tunn, tunn omelett (LCHF)

En utmärkt förrätt, inte minst om man

Ägg är verkligen fantastiska i sin användbarhet. Tänk bara på hur många olika sorters omelett man kan göra. Bastanta bondomeletter, rejäla ugnsomeletter, krämiga franska snabbrörda... Här är en ovanlig variant som liknar tunnpannkaka.

Tunn omelett från Castilla-Leon

Den här lövtunna rätten är inspirerad av recept från den spanska regionen Castilla-Leon, dit jag var på matresa en gång, en fin och intressant region för mat- och vinälskare. Den här rätten blir lite knaprigare än vanliga omeletter. En utmärkt förrätt, inte minst om man vill dra ner på kolhydraterna.

1 portion

2 ägg

salt

svartpeppar ur kvarn

1-2 blad, mangold, spenat eller Pak Choi

1 msk olivolja

2-3 skivor kallrökt lax, cirka 200 g

1. Knäck äggen och rör samman med salt och peppar.

2. Finstrimla de gröna bladen.

3. Stek strimlorna i olivolja på medelgod värme.

4. Häll i omelettsmeten. Sänk värmen något och låt omeletten gräddas långsamt. Lägg upp på en tallrik.

5. Lägg två skivor lax på omeletten. Servera ljummen.