Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-25 01:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2012/03/03/lackert-i-tokyo-matshopping/

Aptitretarna

Läckert i Tokyo: matshopping

I ett par helt fantastiska matavdelningar i på varuhus i centrala delar av den japanska staden fanns ett sådant övermått av extraordinära råvaror.

Just nu har jag turen att vara i Tokyo på en matresa. Efter endast en dag är intrycken överväldigande. I ett par helt fantastiska matavdelningar i på varuhus i centrala delar av den japanska staden fanns ett sådant övermått av extraordinära råvaror.

Bland fantastiska skaldjur och fiskar, välmarmorerat kött, prunkande grönsaker och intressanta såser, kryddor och inläggningar är det svårt att välja vad man ska berätta om. En rätt ovanlig grej var dessa gurkor som marinerades i den smet som blir över när man framställer sake. De smakade så fylligt och spännande, med jästa accenter som påminde lite om getost. Högen med gurkor ser kanske inte så aptitlig ut, men jag kan försäkra att det var bland det godaste jag provat på länge.

Provade också spontanjäst sake som var eminent och härliga varianter av Kimchi.

Återkommer snart med fler rapporter.