Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 22:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2012/03/04/izakaya-en-njutning-pa-42a-vaningen/

Aptitretarna

Izakaya EN: njutning på 42:a våningen

De japanska izakaya-restaurangerna brukar kallas för pubar, men är ett slags matställen där man kan avnjuta många slags rätter: sashimi, tonkatsu (friterad pankopanerat fläskkött), grillad kött och mycket annat. En izkaya kan vara mycket enkel och billig, eller elegant och kostsam.

Vi var på en lite mer tjusig historia igår, izakaya EN på 42 våningen i Shiodome Tower i stadsdelen Shimbashi. I en lugn och gemytlig miljö – med en fantastisk utsikt över stadens skyskrapor som glimmade i mörkret – åt vi med stor glädje. Till exempel sashimi (bland annat en japansk makrill som var extremt färsk och fin) och kokt rättika med anklever (en för mig oväntad kombination).

Isad jättesparris var en fin knaprig och primörläcker upplevelse när man doppade den i en sås av japansk majonnäs och misopasta. Fantastiskt.