Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-25 00:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2012/03/10/himmelsk-mat-och-flygande-fiskar/

Aptitretarna

Himmelsk mat och flygande fiskar

Jag tog sashimi av fiskar så möra och fina, lagom saftiga, lagom fasta och skurna i tjocka skivor att jag blev helt lycklig.

Den sista dagen i Tokyo for vi till stadsdelen Shinjuko och besökte varuhuset Takashimaya som har en enormt lyxig (och dyr) matavdelning (med en vad jag förstår förnämlig selektion av sake). Där handlade vi lite såser, sojor, torkad fisk och äkta wasabi.

Efter det begav vi oss till restaurangvåningarna längst upp i byggnaden. Där besökte vi en lyxiga sushirestaurang som visserligen var rätt kostsam, men mycket prisvärd eftersom fisken var av gudomlig kvalitet och kockarna likaså.

Jag tog sashimi av fiskar så möra och fina, lagom saftiga, lagom fasta och skurna i tjocka skivor att jag blev helt lycklig. Bland annat åt jag tonfisk (av den godkända sorten skipjack), sillfiléer (fantastiskt friska i smaken, helt utan sin vanligtvis oljiga och lite obskyra smak) samt en riktig förlustelse: flygfiskrom: små knapriga korn med en mjuk och fyllig havssmak. Suveränt.

Sedan bar det av till Sydkorea. Återkommer därifrån.