Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 13:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2012/04/04/drommar-om-sushi/

Aptitretarna

Drömmar om sushi

Jiro Ono anses vara en av världens bästa sushikockar. Han har en lång karriär bakom sig och är i dag 86. På hans minimala restaurang Sukiyabashi Jiro  i Ginza-distriktet i Tokyo, skapar han sin innovativa sushi, som renderat honom tre stjärnor i Guide Michelin. Restaurangens priser är höga och det är förstås svårt att få bord. Men man kan numera avnjuta hans tankar i en film som verkar vara en poetisk och avslappnad. Jiro Dreams of Sushi av David Gelb har premiär i New York idag. En trailer kan avnjutas här. Det är intressant att höra denna sushi-gigants antiauktoritära tankar om skapande och teknik.