Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Aptitretarna

Bisarra burgare

Apropå hamburgare så finns det många underliga varianter av denna numera globala maträtt. Jag har själv alltid varit förespråkare för svålburgare, och ska i sommar prova att göra en späckburgare. Och så har jag ju tidigare skrivit om skelleftepizzan Calskrove med dubbelburgare och pommes frites som bakas in i pizza.

Den läskigaste står nog illustratören Eva Lindeberg för, en handburgare. Här bloggas om fler bisarra varianter.

Det finns föresten en uppsjö av hamburgerkläder och hamburgermöbler på nätet. Bland annat denna klänning och denna hamburgersäng.

Jag kan dessutom avslöja att jag var något av en pionjär på området hamburgarheminredning när jag i högstadiet lyckades sänka mitt betyg i syslöjd genom att sy en hamburgerkudde. Den bestod av två gula kuddar och en brun samt knappar så att man kunde sätta fast dem i varann. Dessutom en senapsgul och en ketchupröd tråd som dekoration. Ack, man var ett missförstått geni redan då.