Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-30 19:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2012/06/11/forfragan-vad-star-det-pa-den-japanska-flaskan/

Aptitretarna

Förfrågan: vad står det på den japanska flaskan?

När jag var i Japan för ett tag sedan köpte jag en flaska av en exklusiv soja på en av Tokyos stora varuhus. Och häromsistens när jag samlade vänner och kollegor för ett liten sojatest var just denna sorten flertalets favorit. Lite mindre salt än normalsojan och med lång eftersmak.

Men en sak hade jag inte tänkt på, att det inte står något i västerländsk skrift på den lilla buteljen. Nu ber jag min bildade läsekrets om hjälp. Vad är det för märke och vad står där mer? Man bugar och bockar i förväg.