Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-07 06:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2012/11/25/julklapptips-for-matlagare-2-svampknivar/

Aptitretarna

Julklappstips för matlagare (2): svampknivar

Visserligen är det ju inte svampsäsong direkt, men fina svampknivar är ju ändå en kul present till dem som är ivriga plockare. I ärlighetens namn är det väl inte helt nödvändigt med en vacker kniv för att plocka svamp, men det skadar inte och ger plockningen lite guldkant tycker jag.

Den tyska firman med det vackra efternamnet Linder (inga släktingar till mig dock) gör en förutom hundratals andra modeller en vacker och praktisk svampkniv. En hel hoper andra svampknivar finns på World knives.

Den svenska svampkniven Zebra som tillverkas av Kero i Tornedalen har jag inte provat, men den verkar vara något utöver det vanliga.

En annan svensk modell, Karl Johan, är en av mina gamla favoriter. Den är liksom y-formad och fiffig eftersom man kan borsta och skära utan att vända på den. En mycket stark, vass och prisvärd svampkniv.