Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-17 16:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2013/08/30/ratternas-egna-visitkort/

Aptitretarna

Rätternas egna visitkort

På den eleganta restaurangen LAB XXIV i Seol, driven en av Sydkoreas ledande kockar, Edward Kwon, föregicks varje rätt av ett litet visitkort. Några handlade om hur den kommande maträtten var komponerad. Andra gav upplysningar om en viss råvaras näringsmässiga innehåll och dess verkan.

Vi tyckte det kändes kul och satte gång matkonversationen lite extra. Och korten var egentligen helt logiska i ett land där folk i allmänhet är oerhört intresserade av matens hälsomässiga effekter. På vår senaste Korea-resa gick det knappt en måltid utan att någon i ett sällskapet påpekade att kål minsann är bra för uthålligheten (följt av okynnes-skratt) eller att en viss ört renar njurarna eller är bra mot baksmälla.