Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 19:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2013/12/10/parlhona-siktad-i-bla-hallen/

Aptitretarna

Pärlhöna siktad i Blå hallen

19.26

Nu bärs förrätten ut, först till honnörsordet, därefter till övriga bord. Servitörerna har vita handskar och vita linneservetter över vänstra armen.

Förrätten måste vara mättande eftersom många av gästerna inte ätit på länge. 256 stycken pärlhöns har gått åt till det som kallas "mosaik" - en fylld rulle. Hälften av låren har rökts, och andra hälften har blivit till färs tillsammans med innefilen. Till förrätten serveras champagne.

Det kan tyckas lite ovanligt att börja med att servera fågel - därefter fisk till huvudrätt. Men rätterna är ändå komponerade för att stegras i smakerna, så förrätten är mild i smaken medan fisken har fått tillbehör med lite kraftigare smak.