Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-30 22:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2013/12/12/lankar-till-historien/

Aptitretarna

Länkar till historien

Fick tips av en läsare om följande blogg. Väldigt spännande om äldre mattraditioner i Östergötland

https://sovel.weebly.com/

Och när jag ändå är igång vill jag rekommendera fler bloggar om just äldre tiders mat, vilken alltid känns extra aktuellt när julen närmar sig. Det är så spännande att läsa och försöka föreställa sig hur allting kan ha tett sig förr i kök och vid bord. Och om jag får börja på en önskelista till jul så vore det att någon gav mig uppdrag att skriva en bok om Sveriges mathistoria tillsammans med olika experter. Det är märkligt att det inte finns ett stort och gediget verk i ämnet.

Läs Edward Bloms kunniga inlägg här:

https://www.naringslivshistoria.se/Bloggare/Teamblogg/Vems-blogg/Tags/mathistoria/

Ovärderliga Stockholmskällan är alltid intressant. Här om mat:

https://www.stockholmskallan.se/Soksida/Post/?nid=27970

Här finner man länkar till historieätarna

https://www.hkportalen.se/svensk-mathistoria.html

En länk till maten förr och nu i Sapmi

https://www.samer.se/1203

Kurlöst och kul om julmaten förr

https://www.mittkulturkort.se/artikel/julmatskuriosa-forr-och-nu

Ett intressant inlägg om slakt och blodmat och annat

https://vinotinto.wordpress.com/2013/05/13/om-grisar-slakt-och-mat-pa-landsbygden-forr/