Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-12 04:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2014/03/07/mixad-passion/

Aptitretarna

Passion och gubbar

Men jag tycker att man får vara försiktig med intensiteten när det gäller desserter. Den kan lätt bli överdriven och för påträngande, inte minst efterrätter gjorda av proffs på krogen.

Häromdagen lagade jag mat på en födelsedagsfest. Som en liten extradessert serverade jag en smoothie, eller snarare en yoghurt-shake (eftersom allt inte är mixat). Passionsfruktens vitala fruktsmak blir lite mjukt inlindad av yoghurten och de frysta jordgubbarna. Jag måste säga att den blev bra. Den som vill ha mer intensiva smaker kan öka mängden jordgubbar, men jag tycker att man får vara försiktig med intensiteten när det gäller desserter. Den kan lätt bli överdriven och för påträngande, inte minst efterrätter gjorda av proffs på krogen.

Passionshake

10 småportioner eller 4 rejäla

2 dl frysta jordgubbar

1 liter ekologisk vaniljyoghurt

2 msk strösocker

10 passionsfrukter

1. Dela och gröp ur passionsfrukterna och ställ åt sidan.

2. Mixa jordgubbar, yoghurt och socker. Blanda ner passionsfruktsinkråmet (men mixa inte mer). Smaka av och servera på en gång. Gärna i kylda glas och med två sugrör.