Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-02 07:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2014/03/31/ananas-med-bardipp/

Aptitretarna

Ananas med bärdipp

Så här i sluttampen av vintern får man väl ta till fryst och konserverat ibland. Den här barnsliga efterrätten har blivit något av en favorit hemma.

Så här i sluttampen av vintern får man väl ta till fryst och konserverat ibland. Den här barnsliga efterrätten har blivit något av en favorit hemma.

Ananas med bärdipp

Färsk ananas är så friskt och gott, ett härligt mellanmål, särskilt om man får dippa i en bärsås.

4 portioner

 

1 färsk ananas

 

dipp:

2 dl hallon, tinade

2 dl björnbär, tinade

4–5 konserverade persikohalvor (1 liten burk)

 

1. Börja med ananasen. Skär bort toppen, bottnen och sedan det yttersta skalet längs hela frukten. Finns det små skalbitar kvar i det gula köttet kan man ta bort dem med hjälp av en liten kniv eller en potatisskalare.

2. Skär frukten på längden till fyra avlånga bitar. Skär bort det innersta hårda på varje bit och dela dem sedan i flera mindre stänger.

3. Blanda hallon, björnbär och persikor (utan sockerlag). Kör i mixer till en slät sås.

4. Arrangera ananasstängerna på ett stort fat. Dippa stängerna i såsen.