Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 17:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2014/05/10/appelsill/

Aptitretarna

Äppelsill

Det är sällsynt att jag publicerar recept från producenter. Men det här fick jag från en ledande calvados-tillverkare och provade jag och fann mycket gott. Något att prova på mabuffén eller till midsommar. Jag har modifierat det lite grann.

Äppelsill med Calvados

8 småportioner

4 msk Calvados 3 urvattnade sillfiléer 1–2 röda äpplen (gärna Ingrid Marie)

lag:

0,8 dl koncentrerad äppeljuice 1 msk äppelcidervinäger 1/2 ättikssprit (12 %) 1 dl socker 5 kryddnejlikor

5 svartpepparkorn 1 1/2 dl vatten

1. Koka ihop lagen och låt den svalna. När den är helt kall häller du calvados.

2. Skär sillen i bitar och äpplena i tunna skivor. Varva sill och äppelskivor i en glasburk och häll över lagen. Låt stå i kylen i minst ett dygn innan du serverar.