Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 22:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2014/05/10/appelsill/

Aptitretarna

Äppelsill

Det är sällsynt att jag publicerar recept från producenter. Men det här fick jag från en ledande calvados-tillverkare och provade jag och fann mycket gott. Något att prova på mabuffén eller till midsommar. Jag har modifierat det lite grann.

Äppelsill med Calvados

8 småportioner

4 msk Calvados
3 urvattnade sillfiléer
1–2 röda äpplen (gärna Ingrid Marie)

lag:

0,8 dl koncentrerad äppeljuice
1 msk äppelcidervinäger
1/2 ättikssprit (12 %)
1 dl socker
5 kryddnejlikor

5 svartpepparkorn
1 1/2 dl vatten

1. Koka ihop lagen och låt den svalna. När den är helt kall häller du calvados.

2. Skär sillen i bitar och äpplena i tunna skivor. Varva sill och äppelskivor i en glasburk och häll över lagen. Låt stå i kylen i minst ett dygn innan du serverar.