Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-19 07:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2014/05/10/appelsill/

APTITRETARNA

Äppelsill

Det är sällsynt att jag publicerar recept från producenter. Men det här fick jag från en ledande calvados-tillverkare och provade jag och fann mycket gott. Något att prova på mabuffén eller till midsommar. Jag har modifierat det lite grann.

Äppelsill med Calvados

8 småportioner

4 msk Calvados
3 urvattnade sillfiléer
1–2 röda äpplen (gärna Ingrid Marie)

lag:

0,8 dl koncentrerad äppeljuice
1 msk äppelcidervinäger
1/2 ättikssprit (12 %)
1 dl socker
5 kryddnejlikor

5 svartpepparkorn
1 1/2 dl vatten

1. Koka ihop lagen och låt den svalna. När den är helt kall häller du calvados.

2. Skär sillen i bitar och äpplena i tunna skivor. Varva sill och äppelskivor i en glasburk och häll över lagen. Låt stå i kylen i minst ett dygn innan du serverar.