Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 22:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2014/05/19/farskpotatisen-ska-mosas-med-rom/

Aptitretarna

Färskpotatisen ska mosas med rom

Jag älskar grekisk taramosalata. Så det gör jag ibland, men lika ofta rör jag ihop en svensk variant med samma metod. Den blir så god nu när det finns färskpotatis! Den här röran är god som den är på en buffé, men kan också serveras på en picknick som tillbehör till böckling eller varmrökt lax.

Mischmasch av färskpotatis, räkor och löjrom

4 portioner

½ timme

50 g löjrom eller annan fiskrom

8-9 färskpotatisar

100 g grovhackade skalade räkor

1 dl kallpressad rapsolja

2 msk pressad citron

svartpeppar ur kvarn

salt

 

1. Lägg rommen i ett kaffefilter och låt rinna av en stund.

2. Koka potatisen med skal tills den är mjuk. Låt svalna och skala.

3. Mosa potatisen grovt med en gaffel och blanda med räkhack, dill, olja, citron och svartpeppar. Rör om ordentligt. Rör ner laxromen försiktigt.

4. Smaka av med lite salt. Servera sval på som del av en buffé eller på assietter som en förrätt tillsammans med lite grönsallad och citronklyfta.