Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-17 04:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2014/12/10/grymt-nej-rent/

Aptitretarna

Grymt - nej rent

Rätta artikel

Huvudrätten är kronhjortsfile, stekt till 52 grader och perfekt rosa. Den har smaksatts med Klas hemliga kryddblandning som bland annat innehåller fänkålsfrö och stjärnanis. Till det får man en riktigt härlig potatispuré som toppas med ett krisp på olika sorters lök, bland annat friterad silverlök och vitlökschips för ett härligt krunch när man äter. Mycket fina grönsakstillbehör i ett litet knyte med rökt lök (en smak Klas använde i sin vinnarrätt när han tävlade i Årets kock), morötter, gulbetor och så fina små vitkålsrundlar. Sist av allt lägger man på färska örter, krasse och körvel. Vid bordet häller sedan servicepersonalen på såsen - som baserats på en fond "som krävt en hel renfamilj". "Den blev grym!" rapporterar Sebastian Gibrand, Klas högra hand.