Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-17 03:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2014/12/10/mosaiker/

Aptitretarna

Mosaiker

Rätta artikel

Mosaik tycks vara en populär beskrivning på rätter i Nobelsammanhang. Förra året var det en mosaik på pärlhöna om jag minns rätt och i år är det mosaik på kungskrabba. Det innebär ett slags terrin med dels plockat krabbkött, dels hela fina bitar som fått lite rostad yta. De har lagts i en form och en buljong har slagits på, och sedan har det fått stelna. Skivor av denna ligger i botten av tallriken, garnerat med blomkål och blommor och små skott av lila kål. Sedan slår serveringen blomkålssoppan på.

Det är supervackert och luktar underbart. Hallå Klas - när får jag smaka?