Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-17 03:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/matbloggen/2014/12/10/och-nu-blir-det-efterratt/

Aptitretarna

Och nu blir det efterrätt

Rätta artikel

Desserten är som ett litet smycke. Men smakerna är tuffa - trots att kulorna med saffranspannacotta är små är saffranssmaken tydlig och för oss med svenska smakreferenser för den tankarna både till julens lussebullar och gotländsk saffranspannkaka, något som förstärks ytterligare av de flankerande bollarna av salmbärsmousse och -sorbet. Klas och Daniel tittade sekunderna innan desserten bars ut till dem så att de små bladen av en speciell sorts lakritssmakande krasse låg rätt. Nu kan de inte göra mer. Eller jo. De ska ju strax ta emot gästernas (förhoppningsvis) hyllningar.