Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 12:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/mediebloggen/2009/02/02/han-forutsag-finanskrisen-1356/

MEDIEBLOGGEN

Han förutsåg finanskrisen

Det finns experter som varnade för en finansiell härdsmälta långt innan den skedde. Kolla in dessa (hysteriskt roliga) amerikanska tv-intervjuer från 2006 och 2007. Mannen som hånas är Peter Schiff, koncernchef för investmentfirman Euro Pacific Capital. I efterhand framstår han som ett geni.

Till saken hör att Peter Schiff skrivit två böcker om hur man ska hantera den finanskrisen. Den ena ”Crash Proof: How to Profit from the Coming Economic Collapse" kom ut I februari 2007 på Wiley & Sons förlag. Den andra boken "The Little Book of Bull Moves in Bear Markets: How to Keep your Portfolio Up When the Market is Down" kom ut i oktober i fjol.