Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-19 14:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/mediebloggen/2009/02/24/forlovningen-loser-finanskrisen-1793/

Mediebloggen

Förlovningen löser finanskrisen

Varför faller Stockholmsbörsen idag? Har mäklarna inte hört om förlovningen? Dagens Industri har ju för fasen skrivit ett helt epos om hur mycket pengar bröllopet mellan Victoria och Daniel väntas snurra. HUI uppskattar att försäljningen av bröllopsrelaterade produkter uppgår till 2,5 miljarder kronor under veckorna före och efter bröllopet. Vidare väntas 12 000 turister komma till Sverige för att se evenemanget. Cha ching. 200 miljoner kronor till hotell- och restaurangnäringen, enligt SHR. För att inte nämna alla lösnummer av kvälls- och skvallertidningar som säljs på detta det närmaste året. Tack för att ni löste finanskrisen Victoria och Daniel. Det här är bättre än "Emergency Christmas" - en lösning på finanskrisen som nyligen presenterades i Kanal9:s satiriska The Daily Show.

Suvad Mrkonjic, Scanpix