Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 13:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/mediebloggen/2009/03/13/folj-jan-frige-dawit-2190/

MEDIEBLOGGEN

Följ Jan, frige Dawit

Sveriges journalister leker följa Jan. En dryg vecka efter hans första inlägg "följer" redan 600 personer Aftonbladets chefredaktör Jan Helin på Twitter. Via microbloggsajten ber han läsarna om feedback och twittar loss med mästertwittaren Henrik Schyffert, vilket orsakat viss debatt. Visst är det lite kladdigt på Twitter. Det är inte Facebook liksom. Man ska nog akta sig för att bli allt för personlig. Själv följs jag av "Mona Sahlin" och "NCC AB" vilket känns lite märkligt. Prognosen är att Twitter blir journalisternas främsta verktyg för att marknadsföra sig själva 2009.

Samtidigt: Det är via Twitter som Jan Helin och Expressens nya chefredaktör Thomas Mattsson beslutat sig för att genomföra ett upprop om kidnappade journalisten Dawit Isaak. Bra där!