Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Mediebloggen

Thomas Bodström blir mäklare

Är aprilskämt lämpliga i nyhetsmedia? Ja, säger DN med ett rafflande avslöjande om SL:s nya VIP-kort som ger garanterad sittplats i tunnelbanan. Traditionen håller även i sig på andra håll. Sundsvalls Tidning skojar till det med nyheten ”Hundägare spåras via hund-DNA”, UNT med nyheten ”Kungligt bröllop i Uppsala” och Värmlands Folkblad har en exklusiv intervju med Mållgan. VLT knyter ihop säcken med nyheten ”EU förbjuder aprilskämt”.

Själv skrattade jag högst åt två mycket enkla aprilskämt: Resumes reporter Claes de Faire blir Daniel Westlings best man. Och Thomas Bodströms blogginlägg ”Jag ska bli fastighetsmäklare”.

Nu skrattade jag ännu högre: Tidningsutgivarnas vd Anna Serner gick på The Guardians aprilskämt. Tidningen skriver att de lägger ner pappersutgåvan för att komma ut exklusivt via mikrobloggsajten Twitter. Läs Anna Serners blogginlägg här och Resumes uppföljning här.

Fler aprilskämt: Aprilskamt.se.