Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 05:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/mediebloggen/2009/07/14/comhems-oinspirerande-reklamstold-4250/

Mediebloggen

Comhems oinspirerande reklamstöld

Återigen har en svensk reklamfilmsproducent låtit sig "inspireras" av en amerikansk föregångare. Det senaste exemplet är Comhems jättestora kampanj för bredband till halva priset:

Reklamfilmen med de två tanterna Judit och Judit som sitter bakom en reception är plankad rakt av från dryckesbolaget Snapples tv-reklam från det tidiga 90-talet i USA. Det är visserligen skönt att slippa de där Comhem dockorna. Men det hela känns ändå ganska... oinspirerat. Comhems reklambyrå King har tidigare imponerat med Icas reklamföljetong med Stig och de andra. Bättre kan ni!
Snapples tv-reklam
från det tidiga 90-talet: