Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 14:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/mediebloggen/2009/12/16/svts-brev-till-steve-jobs-vill-ha-applikation-i-iphone-5651/

MEDIEBLOGGEN

SVT:s brev till Steve Jobs - vill ha applikation i Iphone

SVT har inte lyckats få in sin applikation i Apples mobiltelefon Iphone. Nu går man ut i ett öppet brev till vd Steve Jobs och ber honom släppa in SVT Play i systemet. I brevet, som ligger ute på kampanjsajten Dearstevejobs.com, skriver man bland annat:

"We have tried to simplify the approval process as much as possible for you. Just press the green button below and record a video of yourself saying "JA" (that’s "yes" in Swedish, pronounced "yah"). Come on, Steve, Sweden is waiting. Say JA!"

SVT har även lagt ut följande videodemonstration av sin applikation, riktad till Steve Jobs:

Det hela är ganska kul och visar dessutom hur svårt det har blivit att få in sin applikation i Apples omtalade Iphone.

Men doftar det inte lite smygreklam ändå? Är detta upprop helt i linje med SVT:s public service-princip om reklamfri tv? Förhoppningen är ju att Apple ska belöna den positiva uppmärksamheten med att slappa in SVT Play i sitt system.

En som inte klagar är Mattias Fyrenius, chef för TV4 Nya Medier med tjänsten TV4 Play. "Irriterande kul, smart och rätt gjort av SVT. Jag går genast med som stödmedlem," skriver han på sin Twittersida.