Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 12:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/mediebloggen/2009/12/18/accentures-tiger-woods-annonser-orsakar-fniss-pa-heathrow-5664/

MEDIEBLOGGEN

Accentures Tiger Woods-annonser orsakar fniss på Heathrow

Ett mönster börjar utkristallisera sig bland Tiger Woods sponsorer. De som säljer produkter med stark koppling till hans golfspelande är kvar - medan de som utnyttjar hans personliga egenskaper drar sig tillbaka.

Konsultbolaget Accenture var exempelvis tidiga med att klippa banden. Det räcker med att titta på de gamla annonserna för att förstå varför. En kollega på Heathrow flygplats sms:ade igår texten på en Accentureannons som fortfarande hänger där. Copytexten lyder:

"The road to high performance isn't always paved. It's what you do next that counts. We know what it takes to be a Tiger. Call us to see how we can help!"

"We know what it takes to be a Tiger", liksom. Efter otrohetsskandalen blir deras slogan genast ett skämt.

Funkar inte. TV-reklam för Accenture.

Även Gillette har hoppat av. Men för Nike är det inte samma sak. De sponsrar Tiger Woods för sin golf - inte en metafor kopplad till den. Och golf är något man kan anta att Tiger Woods fortfarande bemästrar, timeout eller ej. Igår gick sportbolaget ut och upprepade att man står kvar som sponsor. Hittade denna tv-annons på You Tube. Förmodligen passar den lika bra när den gjordes som när Tiger Woods gör comeback - om ett halvår eller så.

Funkar snart igen. TV-reklam för Nike om Tiger Woods "comeback".

Jag gissar att Nike och dataspelsförlaget EA Games fortsätter att stå vid sin golfstjärna medan AT&T och alla de andra följer Gillette och Accenture och lämnar honom. Allt som handlar om personen Tiger Woods kommer att kännas som ett skämt de närmaste året.