Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-20 16:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/mediebloggen/2010/01/20/sa-ska-nyt-ta-betalt-pa-natet-5835/

MEDIEBLOGGEN

Så ska NYT ta betalt på nätet

Som mediebloggen redan rapporterat ska prestigetidningen New York Times börja ta betalt för nyheter på nätet. Beskedet har skapat stor debatt på många av världens tidningsredaktioner - och många väntas följa NYT i fotspåren.

Nu går tidningen ut och informerar om hur det hela ska gå till. Av en artikel på nyhetssajten framgår att det ska gå att läsa ett visst antal artiklar på sajten gratis varje månad. De som går in oftare än så tvingas fom 2011 betala för ett abonnemang. Prenumeranter av tidningen får detta på köpet. Läs NYT artikel här. Läs blogginlägget "NYT nekar Murdoch - gör egen betalningslösning" här.