Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 13:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/mediebloggen/2010/01/20/sa-ska-nyt-ta-betalt-pa-natet-5835/

MEDIEBLOGGEN

Så ska NYT ta betalt på nätet

Som mediebloggen redan rapporterat ska prestigetidningen New York Times börja ta betalt för nyheter på nätet. Beskedet har skapat stor debatt på många av världens tidningsredaktioner - och många väntas följa NYT i fotspåren.

Nu går tidningen ut och informerar om hur det hela ska gå till. Av en artikel på nyhetssajten framgår att det ska gå att läsa ett visst antal artiklar på sajten gratis varje månad. De som går in oftare än så tvingas fom 2011 betala för ett abonnemang. Prenumeranter av tidningen får detta på köpet. Läs NYT artikel här. Läs blogginlägget "NYT nekar Murdoch - gör egen betalningslösning" här.

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt