Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-18 03:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalbloggen2010/2010/05/28/har-vi-fatt-fram-en-tankbar-medaljtrio-7363/

MELODIFESTIVALBLOGGEN 2010

Har vi fått fram en tänkbar medaljtrio?

Jo, jag tror nästan det. Känslan efter att ha sett genrep är att Tyskland, Azerbajdzjan och Israel utkristalliserat sig som en tätklunga, någon meter frmaför ett koppel av jagande länder.

Israelen sjöng betydligt bättre än i semin igår, vilket i och för sig kanske inte säger så mycket, och har den överlägset bästa balladen. Tyskland har den hittigaste låten och även om showen och framträdandet inte imponerade bör det ändå räcka långt. Azerbajdzjan har både låt och show och ligger kanske en noslängd före de andra. Men det kan mycket väl svänga åt något annat håll till imorgon.

Att den här rapporten kommer lite senare berodde på att jag och den genomsympatiske Markus tog en bit mat och några öl och pratade om livet och kärleken i stället för att gå direkt hem till varsitt hotellrum med varsin laptop. 

Kan också rapportera att varenda nyhetssändning jag har sett här har haft Annas avsked till tävlingen som tredje- eller fjärdenyhet. Stor grej här. Jag är långtifrån säker att ett norskt misslyckande hade fått lika stor uppmärksamhet hemma.