Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-20 18:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen09/2009/02/05/life-as-a-rockjournalist-shouldnt-be-so-rough-1461/

Melodifestivalbloggen 2009

Life as a rockjournalist shouldn't be so rough

Alltid när jag pratar med folk om mitt jobb säger de: "Du måste ju ha ett drömjobb. Du får skivor och går på konserter och intervjuar artister. Det måste vara toppen". De allra flesta dagar håller jag med.

Samtidigt talas det aldrig om rockjournalistikens baksida: yrkesskadorna. Nej, inte tinnitus. Inte ryggont efter att ha stått på hårda arenagolv i timme efter timme. Inte dålig kosthållning efter mängder av snabbmat.

I förrgår städade jag lite hemma och tappade Dave Marshs bok om de 1001 bästa singlarna någonsin på foten. Marshs bok är inte bara hela rockjournalistikens (och rockkanonens) bibel, den är också tung som en bibel. Att få den på foten gör ont.