Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-17 02:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen09/2009/02/13/blades-of-glory-1624/

Melodifestivalbloggen 2009

Blades of glory

Det är som bekant alla hjärtans dag imorgon och Markoolio tänker fira i en vinröd Willy Wonka-smoking och genom att försöka träffa rätt ton åtminstone ett par gånger per vers och refräng. Hans sidekick Viggo å sin sida firar givetvis genom att klättra upp genom ett piano, dansa med pianisten och sedan åka lite skridskor. Mot slutet fattar han eld också.

Ju mer jag tänker på det kan ”Kärlekssång från mig” i all sin absurda briljans vara det roligaste jag sett i Melodifestivalsammanhang sedan en viss Teletubbyformad ukrainare tog rymdraketen till Helsingfors, rullade in sig i folie och räknade på tyska över bindgalen umpa-umpa-techno.