Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-19 12:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen09/2009/02/14/intryck-fran-en-tv-sandning-1641/

Melodifestivalbloggen 2009

Intryck från en tv-sändning

1. Bara för att jag hyllat Lili & Susie för deras rutin och säkerhet på scen så går de ut och gör sitt sämsta framträdande under hela veckan när det betyder som mest. Tråkigt för de sympatiska systrarna, även om det onekligen gör tävlingen ännu mer oviss. 

2. Lasse Lindh ser och låter däremot väldigt säker. Kanske inte blir den där säkra jumboplatsen ändå? 

3. Jennifer Brown kliver ut som en riktig balladdiva, och hon gör sig ännu bättre i tv-rutan än inne i arenan, men grundproblemet kvarstår - var är refrängen?

4. "H.E.A.T, men inte längre" skämtade Scanpix-Claudio tidigare veckan. Då satt skämtet perfekt, nu är jag livrädd för att skrattet kommer sätta sig i halsen. För går de rätt övertygande hårdrockarna vidare gör de det antagligen på bekostnad av bidrag som jag gillar väldigt mycket mer. Som Cookies n Beans.

5. Oavsett hur det går för Markoolio - och jag tror som sagt att det inte kommer gå något vidare - är eldchocks-Viggo veckans hjälte. Jag hoppas att han har skrinnat hela vägen in i era hjärtan.  

6. Nja, jag vet inte längre. Amy Diamond är lite tillbaka i fjolårets hjulspår med ganska osäker och darrig sång. Och låten är nog sämre än "Thank you" trots allt. Mitt förhandstips att Amy skulle gå direkt till Globen hänger väldigt löst.

7. Jag har aldrig riktigt kunnat hålla reda på vilken kaka och böna som är vem, men hon i mitten har ett väldigt fint Dolly-vibrato. Och. Låten. Är. Bäst.

8. Måns sjunger kanske inte helt klockren, men så länge han fortsätter att älska så ömt med kameran så kommer han gå vidare. This will be the one.