Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-19 23:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen09/2009/02/19/ah-nar-ni-tar-saken-i-egna-hander-1723/

Melodifestivalbloggen 2009

Åh när ni tar saken i egna händer

Två rep till avklarade. Rent generellt har jag rätt svårt för mysig bossa med små vardagsbetraktelser, och Maja Gullstrands låt är inget undantag. Det blir liksom för svalt och menlöst. "Här för mig själv" ger mig inte ett enda skäl till varför jag ska bry mig om huruvida Maja tar ut soporna idag eller väntar en dag och dricker lite kaffe i stället.

Det roligaste med det repet vara att genomsympatiske Markus lanserade en teori om att "Här för mig själv" handlar om att ha det väldigt skönt på, så att säga, egen hand. 

Efterföljande Sofia tror jag däremot kan bli småfarlig. Introt påminner en aning om September ( en av mina största guilty pleasures för övrigt), men sen övergår låten till hård ESC-techno. Euro med hårdrockstyngd.

Lysrörsdans bakom BWO nu. Är fortfarande inte helt övertygad om att det här balladförsöket är helt rätt för trion, men låten växer både för varje gång jag hör den och ju längre den pågår. Avslutningen är finfin.