Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-24 08:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2011/2011/03/10/tyskland-invaderar/

Melodifestivalbloggen 2011

Tyskland invaderar

Rätta artikel

Haha herregud. Den senaste dryga månadens Melodifestivalturnerande framstår plötsligt som en liten mysig familjeangelägenhet. Jag menar, vi har varit hyfsat samma gäng i pressrummet vecka efter vecka, och till och med Nemesis och jag blev ju vänner till slut. Ni vet hur jag första veckan beskrev presskonferenserna som ett sorts kaotiskt vildhundslagsmål framför scenen? Efterhand utarbetade det här allt tröttare gänget på kanske femtio schlagerjournalister en fungerande tyst överenskommelse och allt flöt på ganska smidigt.

Den här veckan är det andra bullar. Pressrummet är fyllt till sprängningsgränsen. Här i Globen är det, håll i hatten, 340 ackrediterade från media. Varav, känns det åtminstone som när man lyssnar på folk i pressrummet, ungefär åttio procent är tyskar. Föreställ er detta härliga gäng på 340 personer slåss om en sekund med Eric Saade. M-hm.