Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-21 04:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2011/2011/03/16/adjo-pa-ett-tag/

Melodifestivalbloggen 2011

Adjö på ett tag!

Rätta artikel

Då, mina vänner, är det dags att pausa den här bloggen ett tag. Jag är tillbaka på redaktionen och de en och en halv månaderna med Melodifestivalen känns redan som en ond dröm. Fast jag har nålat upp min Most Fuckable-hedersutmärkelse på anslagstavlan och tittar längtansfullt på den, då och då. Mycket kluven till denna upplevelse. Jag misstänker att det är ungefär såhär gisslan i kidnappningsdramer känner sig när de drabbats av Stockholmssyndromet.

Och det är mindre än två månader kvar tills jag packar väskan och reser till Düsseldorf för att tillbringa en vecka där med Eric Saade. Jag har börjat kolla in ESC-bidragen, så smått. Jag började, av egoistiska skäl, med bidragen från de varma länderna. Man kan väl åtminstone få drömma om en solvecka i Italien maj 2012? Men tyvärr.

Portugal skickar det här helt störda bidraget med megafon, byggarbetare, rundlätt kvinna i sjal och samlagsman i 70-talsbyxor. Italien har en slirig barpianist som blundar när han sjunger. Jag är visserligen lite förtjust i den här fagre operamannen, och videon med en fiskargubbe som skakar uppgivet på huvudet medan operamannen sjunger ut sin ångest på en havsklippa, men nej, det kommer inte att bli Frankrike 2012. Cyperns bidrag låter först helt normalt cypriotiskt, men spårar ur i etno-emo i mitten av låten.

Solglajer och ljus öl i solen om ett år, hejdå ljuva tanke.

Rysslands RedOnebidrag är ganska festligt tycker jag! Alexy Vorobyov har en härligt ungdomlig sliskkvalitet. Så har vi den norska "Waka waka"-kopian som är lite charmig på ett banalt vis. Plus: framgångssaga i texten osv. Och annars gillar jag Ungern ganska mycket också. Viss power i den här refrängen! Och Budapest är inte så tokigt, visst? Badhus, gulasch i bröd, osv.

Med detta lämnar jag er för tillfället, och återkommer framåt maj när det börjar närma sig resan till Ruhrområdet. Tack för allt, kära läsare, vi hörs snart!