Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fahl på festival

Deltävling 1 – liveblogg!

Okej, då kör vi då! Jag kommer att liveblogga i detta inlägg, som uppdateras efterhand. Så F5:a på där hemma vid datorn. Kanske att jag hinner twittra lite också, i så fall följer ni mig på @hfahl, eller så följer ni officiella hashtaggen #mel2012.

När det börjar närma sig slutet av tävlingen kommer jag att droppa av lite, för då måste jag knattra fram en tidningstext till morgondagens DN. Ni behöver alltså ej oroa er för att jag fått stroke av upphetsning eller liknande.

Nu börjar det! Collage från förra året. Detta att Gossman-i-Düsseldorf-klippen ger mig gåshud? Hur ska jag tolka det?

Programledartrion på plats. Alltså, de är så heta! Älskar klänningarna. Omatchade men perfekta tillsammans. Mycket nöjd med detta tre-generationers-kvinnor-koncept. De börjar lite stelt och rakt-på-sak, inte så mycket spex i manuset, men det är rätt skönt. Gina Dirawi är en sån stjärna, hon känns tryggast av dem trots att hon är minst rutinerad.

Först ut: Sean Banan. Piper era barn av lycka än? Alltså, kolla hans tandrad. Visst är den fascinerande? Rakbladsvass! Gillar även hans bananhoodie lite. I övrigt är det svårt att liksom bedöma det här, det är mer ett lätt urspårat barnkalas än en låt, lyder liksom inte under normala regler och bedömningsnormer.

Abalone Dots. Alltså förlåt, men det här är så lamt. Jag kan inte riktigt säga nåt taskigt om det, för det är helt okej, de är duktiga, men alltså. Det är så oerhört beige? Låten, kläderna, skynkena, allt.

Moniker. Kan ej komma över denna outfit. Han kör alltså pälsväst, sidenklänning och clowntights. Känner lite att Moniker GER segern till Sean Banan här, barnen måste vara så gruvligt besvikna nu? De bara: väntade sig barnprogramsshow, fick roadkillväst och arty guldmasker.

Afro-Dite. De är ju foxy alltså, på det där mogna quinnoviset. Uträknade enligt många, även enligt mig från början. Men de är ju oerhört… färgstarka, efter Moniker och Abalone Dots? Talar till deras fördel, no? Även om låten är superdaterad.

Nu kommer Dead By April. De har alltså byggt en bondagebur där de ska plåga alla som gillar riktigt metal. Är det en korrekt tolkning? Ja?

Marie Serneholt. Fattar ej hur Team Serneholt tänkte kring detta. Låten är en sån waste of a perfectly good guldkroppsstrumpa!

Nu: Thorsten Flinck! Skulle så gärna ha velat vara med på sminksessionen här när Flinck bara ”nej MER påsar under ögonen, kör på bara, de framhäver vansinnesblicken så bra!”

Nu är det Loreen! Veckans bästa låt. Och hon sjunger som en jävla gud, på riktigt, fatta hur mycket röstkontroll som krävs för att sjunga såhär samtidigt som man Kate-Bush-på-E-dansar! Vi röstar på Loreen, visst? VISST?

Åh, Gina. Hahaha. ”Ska vi jämföra gäddhäng”? Dock att Thorsten Flinck tog henne på röven??? Wtf.

Det här mellanaktsnumret är helt okej tycker jag, ljusår bättre än typ allt förra året. Plus, min kärlek bara växer och växer, Gina kan sjunga också!

Nu: första gallringen. Thorsten Flinck. Afro-Dite. Sean Banan. Ganska väntat hittills… Loreen, puh. Sista blir… Dead By April. Jag trodde Moniker skulle klara sig kvar till Andra chansen faktiskt, men fiasko för honom. I stort sett är vi rätt nöjda med folkets röst, än så länge, no?

Men detta med att Flinck tafsade på Dirawi i direktsändning, kan ej smälta, wtf?

Helena Bergströms sketch är helt okej som pausunderhållning tycker jag. Obs att det tjocka schlagerfanet är roligast! Alla som någon gång satt sin fot på en Euroclub på ESC vet hur fantastiskt exakt denna parodi är! <3 dessa fans.

Nu – Soundtrack Of Our Lives! Som kör Dilbas låt från förra året. Man gillar ju Ebbot. Alla måste gilla Ebbot. Även: kan vi starta omröstning nu, Svålens vs Marie Serneholts sparkdräkt, vilken är hetast?

Första finalisten: LOREEN! JAAA! HURRA! Rätt röstat, alla!!! Det tycker även pressrummet, där det utbrast jubel!

Flinck till Andra chansen. Fair ’nuff.

Banan till Andra chansen. Huh. Trodde final på honom!

Och det blev – Dead By April!

Nu måste jag knattra text! Vad tyckte ni? Nöjda?