Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-01 07:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2012/2012/02/18/deltavling-3-leksand/

FAHL PÅ FESTIVAL

Deltävling 3 - Leksand!

Då är det dags! Livebloggar så mycket jag hinner i det här inlägget, som uppdateras efterhand!

Kolla nu Gina Dirawis klänning, visst är den fin? Fortfarande ingen som vet vad det är för någon? Gillar att hon kör svart nagellack också. Även Sarah Dawn Finer ser smashing ut. Det här inledningsnumret är väl lite småkul, jag vet inte. Väldigt enkelt, ingen scenografi eller dans eller liknande. Men - återigen - grymma de är som gör alla de här shownumren live.

Mini-LOL kängan till Guillou i vampyroutfit!

Nu kommer Fredrik Kempes lilla skapelse. Likt Frankenstein har han sytt ihop kroppsdelar från hela fem olika unga män för att skapa en femhövdad Eric Saade. Lite svajig sång idag på KorthårsYoungblood, va? Oerhört övertända grabbar idag. VoltYoungblood satte sin volt exemplariskt, men SolosångsYoungblood var även han rätt svajig på sången... Nu facklorna - men en av dem tänds inte! Det var väl extremt tafflig fackeltillverkning, kan man tycka. Minst en har alltså failat på nästan samtliga rep.

Nu sjunger Helena Bergströms karaktär en liten låt. Detta är, på riktigt, för att de ska hinna tända webbjokerns alla levande ljus.

(Åh - hej på er ni som kommenterar! Roligt! Vad gör ni för något? TACOS? Mmmm. Själv äter jag Delicatoboll och dricker kaffe.)

Nu är det Maria BenHajji. Oj, hon som varit så himla säker på repen sjunger helt plötsligt helt nervöst? Jaja, spelar inte så himla stor roll. Man skulle typ kunna klä den här låten i bladguld utan att den lyfte.

Dags för min snyggaste låt denna vecka - Mattias Andréasson! Han borde gått in till Dannys "In the club", det hade varit jävligt mäktigt. Kolla nu de "moderna" "syntarna" som även inkluderar "laptop" ståendes ovanpå! Lol! Men visst är det en oerhört välkomponerad liten kritvit r'n'b-dänga? Om allt går åt helvete kan Andréasson åtminstone försörja sig som låtskrivare.

Love Generation! Kolla dessa mycket grymma catsuits. Fan att man inte passade på att ha catsuit när man var... nej, jag har nog fan aldrig varit i en ålder då jag hade kunnat bära catsuit med äran i behåll. Men ändå. Catsuit: FÖR. Men alltså. Denna lilla dänga från längst ned i högen av RedOne-låtar artister med dollars ratat. Och oj, de självlysande delarna av dräkterna funkade ej särskilt bra i tv-rutan, grynigt och grått bara ju.

Nu kommer Carolina Wallin Pérez. Lite sad att man bara "hmm kan ni inte fortsätta spela på 'Be my baby' istället". Men okej, inget ont om Wallin Pérez. Det är en rätt söt liten låt. Refrängerna åtminstone. Också snällt av Love Generation att de donerade catsuitbenen åt Carolinas axlar.

Andreas Johnsons tur. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här? Har sagt det mesta i olika sammanhang: Suederefräng, konserverat utseende, konserverat sound osv. Men han har ju gått till final alla gånger han ställt upp, utom när folk hatröstade ut Caroladuetten den där gången. Vad tror ni? Har vi tröttnat på honom än, eller går det en gång till?

Nu - Molly Sandén! Kolla nu att hon liksom har styrt upp sig själv och sin image. Hon bara: nej, inga mer jävla fula korallfärgade långklänningar, ingen mer sån barntantskit, jag tänker ha läderbralla och gå in till en "cool" låt *väljer Coldplay*. Dock att hon borde valt "Manboy" som ingångslåt, fan vad roligt det hade varit. Hon sjunger lite väl nervigt första verserna, men nu på slutet sitter det, va?

Okej okej okej. Nu kommer det. Ranelid. Jag tänker vara tyst om detta. Har sagt allt jag kan säga. Ni får säga i stället. Vad säger ni?

Åh gud. Ni skulle sett den kompakta spända tystnaden i pressrummet under Ranelids tre minuter. Även våra tappade hakor när han fick feeling och SJÖNG MED. Omg omg omg.

Även: Björn Ranelid trendar worldwide på twitter nu.

Haha Gina jag älskar dig och ditt fantastiska torra tonläge i greenroomintervjuerna. "Var har du varit på semester, på solen?" Ranelid bara: *stel* *förnärmad*.

Jaaaaaa Ranelid vidare! Även nöjd med att jag har chans på full pott i min tippning fortfarande.

Mellanakten... Dessa Sirqus (Cirqus? Qirkuz?) Alfon, erkänn det bara blir krystat efter Ranelid?

Ok rafflande nu... Första finalisten... Aaaaaaaah... JAPP. Molly! Väntat! Välförtjänt! Då kommer det fan bli Ranelid som andra, om man känner Christer Björkmans känsla för spänning, visst?

Och åh, smälter lite nu när Molly sjunger om. Så himla grym hon är. Det där lilla glittret i ögat som man bara VET är en liten tår över lost Saade love.

Youngblood till Andra chansen! ANdreas till Andra chansen! Och nu... Visst blir det Ranelid nu?

JAAAAAAAAAAAAAAAAAA! HAHAHA!

OBS även att jag satte FULL POTT på tippningen denna vecka!

Nu måste jag skriva tidningstext, diskutera i kommentarerna här nedan så länge!