Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-20 18:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2012/2012/03/01/lottningen/

Fahl på festival

Lottningen!

Nu, hörrni, nu är det action här i arenan. Hela artiststartfältet är uppradade på scenen och det ska lottas. Det är till och med notarius publicus på plats för att intyga att det hela går rätt till. Notarius publicus har kostym och mustasch. Björkman och Henrik Johnson håller låda och försöker förklara vilka som får möta vilka och inte (treor mot fyror, eller tvärtom? inte möta någon man redan mött? hänger inte med riktigt, men det står säkert på SVT:s sajt för den som orkar läsa på).

På ena sidan sitter treorna, på andra sidan fyrorna. Man vet inte vilka som är vilka. Men ena gruppen är: ChrOtta, Johnsson, Top Cats och Banan. Andra gruppen är Flinck, Timoteij, Youngblood och Dynazty. Hm, vilka tror ni är treorna? Jag tror andra gruppen, med Dynazty och Timoteij.

Okej - nu dras det namn ur glasurnor!

Duell 1: Dynazty möter Top Cats Duell 2: Andreas Johnson möter Timoteij Duell 3: Thorsten Flinck möter ChrOtta Duell 4: Sean Banan möter Youngblood

Ooh. Svårtippat. Vad tror ni?