Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-15 19:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2012/2012/03/03/andra-chansen/

FAHL PÅ FESTIVAL

Andra chansen!

Då rafsar vi ihop det sista vi har kvar av vår pepp, och kör lite Andra chansen då! Liveblogg sker i detta inlägg som uppdateras efterhand.

Sarah Dawn Finer programleder alltså ensam i gröna paljetter och börjar med att sjunga. Jag har ju gillat alla programledarkläderna jättemycket hittills, men är ej så förtjust i denna paljettstass. Den här trumpetärmen, mycket märklig. I övrigt har hon ju grym pipa, men man är så van vid OJ SKRATTSKRATT HUMORINLEDNING att detta liksom seriösa shownummer känns lite off?

Det som händer är alltså: först fyra olika dueller där vinnarna i varje tvekamp röstas fram med en gång. Sen två... vad blir det, semifinaler typ? Då får de sjunga sina låtar en gång till. Sen avslöjas de två slutliga vinnarna och så är programmet över.

Först är det då Dynazty mot Top Cats. Visst är det fint hur han Dynaztysångaren ser så... ren ut? Man tänker liksom att om man stryker över hans hud så gnisslar det för att han tvättat sig så mycket med tvål. Och håret är så fluffigt, vältvättat. Gillar det. Sen har han ju mäktigt vibrato. Tja, de gjorde väl sitt nummer habilt och så vidare?

Top Cats kör också på med sin lätt maniska käcka rockabillygrej helt duktigt och rätt och så. Lite FÖR maniskt, visst? Man önskar att de slappnade av sina ansiktsmuskler nån gång ibland?

Jag tror det blir Dynazty som tar hem den här duellen. Men är absolut inte säker, inte säker på något den här veckan, alla känns helt jämna och jämntjocka. Resultatet blir... oj, Top Cats! Haha, där sket sig min tippning rejält redan efter tjugotvå minuter alltså. Där ser man. *har tappat det*

Nästa duell då - Andreas Johnson mot Timoteij. Följer ni Twittertaggen medan ni kollar (#mel2012)? Det är massa typ "Andreas Johnson är snyyyyggg" där just nu. De som inte skriver "Andreas Johnson är snyyyygg" skriver "skandal att han snott låten av Suede". Eller "OJ HON KOMMER FÖDA NU".

Timoteijs tur nu. I pressrummet försöker vi just nu döpa deras danssteg. "Det bredbenta slow-jucksteget" är det närmsta vi kommit. De låter lite hesa idag. Bådar inte gott inför SluttonsTimoteijs slutton... nagelbitande spännande nu, ska hon sätta den? Jovars, det gjorde hon typ!

Okej, här har jag tippat Andreas... Och det blir... HAHA Timoteij. Noll rätt hittills för Fahl på festival! Tänker att jag byter fokus nu och satsar på att HÅLLA NOLLAN.

Flinck mot ChrOtta nu då! Ojdå, Thorsty glömmer texten (han kanske inte borde stannat till ALLRA sist i hotellbaren igår...). Men hobbitfötterna tassar ändå sådär "skådespelarkänsligt" över scenen. Lite textglömning ger bara auteticitet, tänker jag.

ChrOtta satsar på mer kroppskontakt och flirt, samt mintgrön klänning på Lotta i stället för svart. Vad tror ni? Jag tycker fortfarande numret är för blekt, synd eftersom låten faktiskt är fin som gammelschlager betraktad.

Här har jag tippat Flinck. Bör betyda att det blir ChrOtta då? Nä! Flinck! Roligt ju! Man älskar ju att Flinck är med.'

Ok, sista duellen: Banan mot Youngblood. Banan är ju Banan, inte mycket att säga - det är färgglatt, klädbyten, osv osv osv. Spelar liksom ingen roll hur han sjunger/dansar/vad han gör, Banan är Banan och nu handlar det väl om huruvida det är tweensen eller pretweensen som får familjens röst.

Youngblood är lite mindre tonårsnervösa nu än i deltävlingen. Men precis som man sitter och är nervös å SluttonsTimoteijs vägnar är man ju jävla nervös över SolosångsYoungbloods solosång... Nu kommer den... och ptja, jorå! Satt väl. Facklorna är fortfarande väldigt underwhelming, men volten är ju cool.

Och här blev det Sean Banan som vann! Inte så otippat. Och Fahl på festival har nu två rätt! Min heder kanske kan räddas ändå. Och - YAY! Drömduellen är alltså ett faktum - vi kommer att få se Thorsten Flinck och Sean Banan duellera i populärmusik. EPISKT.

Då är det dags för nästa omgång då - Top Cats mot Timoteij. Man trodde inte att Top Cats kunde skruva upp stissigheten mer, men där hade man fel, för jodå, här är de - mer maniska än någonsin! Timoteij kör också hårt, bara fladder-fladder med håren och flash-flash med vita tandraderna.

Och så det episka och historiska slaget om en deppig utfyllnadsplats i Melodifestivalfinalen - THORSTEN FLINCK vs SEAN BANAN. Det är typ det sjukaste som hänt (sedan Björn Ranelid för två veckor sedan). Och Flinck avslutar med att göra Supermangesten, fett ju! Bananen jobbar på som vanligt.

Då kommer resultatet då... Finalisterna är... OJ! TOP CATS! Satan vad oväntat! Tror vi är många som underskattat rockabillyns fäste i Sverige! Och så blir det... HAHAHAHA THORSTEN FLINCK!!!