Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-13 11:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2012/2012/03/08/dan-fore-dan-fore-dan/

FAHL PÅ FESTIVAL

Dan före dan före dan!

Det är torsdag och febril aktivitet utspelar sig i Globens pressrum. Eller, well, det är åtminstone väldigt väldigt många människor som sitter och stirrar in i sina laptops. Nere i arenan repar just nu Dead By April.

Jag sitter och pysslar med texterna till lördagens tidning och är lite för stressad för att ha något riktigt spännande att rapportera! Men följande är värt att notera:

1. Danny är förkyld och Loreen är så sjuk att hon inte kom på presskonferensen utan var hos läkaren i stället.

2. Såg ni Uppdrag Granskning om Christer Björkman igår? Vad tyckte ni? Jag såg, och tyckte det var väldigt lamt. Man bara, jaha, en rättshaveristisk låtskrivare är sur trots att han fått med en låt i tävlingen, och Bert Karlsson bla bla bla är Bert Karlsson. Reportern missade dessutom att hugga på det enda som faktiskt var lite anmärkningsvärt: att Christer Björkman stod och sa att han har med Björn Ranelid och Thorsten Flinck i tävlingen med det uttalade syftet att få kvällstidningarna att skriva om dem i stället för om själva produktionen.

3. Ett fantastiskt tantgäng har vunnit den ryska uttagningen!!! De heter Buranovskiye Babushki och låten heter "Party for everybody" och den är ljuvlig. Här kan man titta.