Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fahl på festival

Åh gud

Detta sjuka som hände nyss då? Var på den svenska bjudningen som ambassadören ställde till med, det var i en gammal villa som varit Nobelfamiljens en gång i tiden, en bit från Bakus centrum. Det var god mat, Loreen sjöng sin låt, även Alexander Rybak gjorde några halvhjärtade violingrejer.

Sen var det dags att ta sig därifrån, och det var inte så lätt. Jag och några andra svenska journalister väntade och väntade på taxin, men den kom inte, och till slut blev vi desperata, och när en minibuss körde ut från festens parkering frågade vi om vi kunde få skjuts. Det gick jättebra. Vi hoppade in. Det var en chaufför som körde, och i baksätet satt en medelålders azerbajdzjansk man i dyr kostym. ”Vart vill ni åka? Crystal Hall?” frågade han på bra engelska. Vi sa ja, och han bara log och sade åt chauffören att köra.

När vi väl kom fram snackade han bara lite med vakterna och gled förbi alla avspärrningarna, vroom vroom, och körde oss liksom in på själva området där man inte får köra bil. Någonstans här började man undra väldigt mycket vem han var? Innan vi sade hejdå gav han sitt kort till en av de andra i bilen och det visade sig att han var någon sorts högt uppsatt boss på det statliga Aliyevinsyltade oljebolaget. Förmodligen någon sorts oljemiljardär?

Åh gud jag känner mig så korrumperad just nu???