Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fahl på festival

Spänt

I natt på den stora presskonferensen fick Loreen plötsligt en fråga från en journalist om sitt möte med oppositionen i landet. Det blev väldigt spänd stämning omedelbart. Man kände liksom hur alla närvarande satte sig lite rakare i ryggen. Konferencieren bad genast alla att komma ihåg att ”keep the good mod”, då buade många i rummet.

Loreen svarade att hon har två sidor, den privata och den som arbetar, och att hon ville fokusera på tävlingen just nu. Man får inte uttala sig politiskt på de här presskonferenserna, då kan man bli diskvalificerad, så är EBU:s regler.

Det gick rykten om att regimen skulle arrangera en demonstration utanför Loreens hotell i natt.