Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 23:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2012/2012/05/27/dagen-efter/

Fahl på festival

Dagen efter

Gårdagen var så rolig. Helt fantastisk, och konstig. Vi svenskar som satt i pressrummet var som på nålar när rösterna lästes upp, tittade bara på varandra och kunde liksom inte bestämma oss för när det var dags att ta ut segern. När Loreen väl vunnit hölls en väldigt bisarr presskonferens ("What does your dance mean?" "How would you describe Sweden?"), och när det väl var klart var klockan närmare sex på morgonen. Svenska delegationen höll en egen efterfest på hotellet, solen hade gått upp och alla hade ringar under ögonen och var glada. Christer Björkman hoppade i poolen med kläderna på. Som av någon sorts magisk slump råkade Loreen göra entré till tonerna av Dannys "Amazing" och alla sjöng med i refrängen.

I dag sov jag till tre, och sedan åkte jag tillbaka till svenskhotellet och intervjuade Loreen (i tidningen i morgon). Det var massa internationell media där också: tysk, norsk, brittisk. På vägen till hotellet körde en azerbajdzjansk bil förbi som mosade "Euphoria" i bilstereon.

Mitt flyg hem går i morgon bitti. Jag ska vila lite, packa, äta middag. Längtar hem nu. Men gud alltså, det här har varit det konstigaste och roligaste jag gjort i mitt yrkesliv. Är glad att det känns som att jag faktiskt fått en hyfsad bild av Baku, av hur det är här. Fragmentarisk och ytlig naturligtvis, men ändå.