Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 17:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2013/2013/02/01/en-lang-intervju-med-gina-dirawi/

FAHL PÅ FESTIVAL

En lång intervju med Gina Dirawi

Nu när festivalsajten är uppe finns också mitt långa personporträtt på Gina Dirawi tillgängligt (det publicerades i DN Söndag i helgen, men har inte legat på gratissajten utan bara som plus-material). Jag tycker att ni ska läsa det.

Och så kom hoten. Kommentarerna om att Gina borde dö och begravas, att hon var en hora. Telefonsamtalen hem. Som när Ginas pappa plötsligt gick in på toaletten för att prata med någon och Gina hörde hur han sade: ”Om någon rör min dotter ska ni få se vad som händer. Hon gör en bra grej! Ni fattar inte vad hon gör för er muslimer, ni måste förstå det, ni måste förstå hur det här samhället fungerar!”
– Så kom han ut från toaletten. Han pussade mig och sade: ”Kom älskling, ingen kommer att få röra dig.” Jag såg att han var röd i ögonen.