Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-27 08:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2013/2013/02/01/genrep-deltavling-1/

FAHL PÅ FESTIVAL

Genrep deltävling 1

Okej! Då kör vi! Kommer att blogga genrepet löpande i det här inlägget, så häng på uppdateraknappen om ni hänger med i realtid.

Vi inleder med ett shownummer där Gina ha nån sorts grön kaftan och sjunger Euphoria med egen text och kör hela koreografin. Haha och sen kommer Danny i lampdräkten. Rätt grym inledning och snyggt att påminna alla om hur Loreen mosade allt satans motstånd.

Danny kör ett klädsamt "bitter att jag förlorade"-skämt också.

(Jag HAJAR att Gina inte kan sjunga det här numret live samtidigt som hon dansar, det GÖR jag. Men var inte en av de grymmaste grejerna förra året att hon faktiskt sjöng (nästan?) allt live?)

Inledningssnacket sitter och är småkul, Gina är toppen och helt cool, Danny känns LITE spänd och stel, men helt okej.

David Lindgren gör entré till NKOTB:s "Step by step", megacharmig som vanligt. Numret sitter som en jävla smäck och kidsen i publiken kör handklapp redan på första refrängen. Han sjunger supersäkert. Men haha, inte HELT optimalt att hans Amazingstulna break kommer så snart efter att vi sett Danny i lampdräkten...

Cookies N Beans tur. Den här lilla snarken till låt är ändå sjukt proffsigt framförd, det måste man ge dem, och de har tweakat scenshowen lite så att de rör mer på sig. Kan ändå nosa på Andra chansen känner jag nu?

Åh GUD Ginas klänning! SÅ fin. Nudefärgad genomskinlig spets. Lite strul med timing och kameror här i mellansnacket, men sånt fixar ju sig till imorgon.

Nu Jay-Jay. Fint, lågmält, väldigt stillastående på scenen. Gillar massor. Lilla naivistiska frankofilin. Men som sagt, äter upp ackrediteringsbadgen om det inte kommer sist.

Danny nervös i mellansnacket, läser innantill från korten. Kämpa Dannydorf!!!

Mary N'diaye. Åh hon ser cool ut, älskar brallan, hon verkar superrar och har massa utstrålning. Men. Låten. Tänk om hon hade gjort nån grym laidback poppig r'n'b istället.

Haha, alla föräldrar i publiken applåderar när Gina säger Eric Gadds namn. Kanske har underskattat hans publikstöd? Han går in till Phoenixs "Everything is everything", det är en riktigt jävla bra låt det.

Gadds låt växer också för varje lysning. Tight mogen radiorock med mäktig pianoslinga. Gud jag känner mer och mer att det här är fruktansvärt svårtippat! Gadd skulle lätt kunna miniskrälla i morgon!

YOHIO är också fortfarande ett wild card. Han går in till en j-popdänga, är verkligen SKITSÖT, och har den här lätt bisarra vita glamdräkten på sig. Och väldigt bra hår. Jag har tyckt att han ser för rädd och fragil ut på scenen, men kanske är det bara en positiv sak? Lilla excentriska vitsippan, liksom?

Nu Anna Järvinen! Min personliga favorit den här veckan. Och jag är GLAD att det verkar funka i rutan, hennes diamantklara röst går rakt igenom.

Nu dags för saxpartyt! Den här är så sjuk. Vet ni att jag vaknade i natt och hade saxriffet på loop i hjärnan? LOL att Feiner liksom rockar med saxen redan när de går in (till Eurythmics "Sweet dreams").

Men Gud alltså, både Feiner och Caisa kommer in fel i låten på första versen? I övrigt står och faller det här med om Caisa steppar upp sitt game och sätter sången lite bättre. Med en säkrare sångare hade det här varit en sån jävla cheese-dänga, men hon är fortfarande alldeles för svajig!

Så, ok. Efter alla åtta låtar känns David Lindgren helt överlägset som etta. I tidningen imorgon tippar jag Järvinen som andra finalist, och jag hoppas jag har rätt. Sen är fältet rätt öppet... Känns som alla utom Jay-Jay har Andra chansen-chans!

David är uppenbart arenans favorit också. Alltid mycket barnfamiljer på genrepen, och the kids do love kamrern.

Dirawi/Saucedo-kemin sitter inte riktigt än, och Young Saucedo har det lite kämpigt med manuskorten.

Men när han börjar sjunga i pausnumret är han som en helt annan person. Kom igen, bring it till programledandet också imorgon!

I pausnumret dyker Kristian Luuk upp, och sen stjäl Lena PH shown fullkomligt i magnifik jävla kroppsstrumpa! Och HAHA, Dannys typ svarta nakendräkt är helt priceless.

SNYGGT jobbat med detta pausnummer, måste jag säga. Superhög klass, tight och maffigt och roligt.

Så sketch. Redig liten Bröderna Hårdrock-ripoff om två besvikna metalheads. Njä. Ingen skämskuddskatastrof, men lamt och klyschigt.

Ok dags att sammanfatta lite då! Programledarinsatsen känns svajig än så länge. Många missar, stakningar. Gina Dirawi känns trots det supertrygg och kommer säkerligen sätta allt i morgon, Danny Saucedo måste dock typ peta i sig några betablockerare och plugga manus. Shownumren är toppen båda två - jättehög klass!