Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-02 13:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2013/2013/02/14/forsta-repet-ravaillacz/

FAHL PÅ FESTIVAL

Första repet: Ravaillacz

Ja, hörrni. Det här är alltså menat att vara en lustig meta-schlager. Tänk Markoolio & Linda Bengtzing, fast framfört av fyra extremt nöjda skådespelarfarbröder. Det känns lite som att det här är menat att vara årets Björn Ranelid? Fast skillnaden är att hur löjlig och pinsam Björn Ranelidlåten än var, så fanns det en ton av allvar där någonstans mitt i all eurodisko, som att Ranelid ändå på något plan menade det han pratsjöng med rullande R. Nu menar jag inte att schlager måste vara "på allvar", absolut inte, men det här känns liksom utstuderat tramsigt, om ni förstår vad jag menar? På ett inte särskilt charmigt sätt. Sånt himla slöseri på exempelvis Körberg och Ronander.