Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-20 18:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2013/2013/02/22/genrep-deltavling-4-malmo/

Fahl på festival

Genrep deltävling 4, Malmö

Då kör vi! Sista deltävlingen, fredagsgenrep, bloggar som vanligt löpande i det här inlägget, så om ni följer i realtid får ni uppdatera då och då! Har tre pressrumsvarmkorvar i magen, kaffe i handen, snus i fickan. Är alltså: redo.

Vi inleder med ett skoj om att vi egentligen redan är på Eurovision i Malmö. Parodi på svenska naturbilder osv, som övergår i minishownummer. Lite skämskudde på inledningen med folkdansare, sedan Danny och Gina i folkdräkt och överdrivet kass engelska. Sen kommer PETRA MEDE. Älskar henne.

Först ut på scenen: Army of Lovers. De går in till Carmina Burana, La Camilla blottar fiffi. Jean-Pierre har svans, Bard har kattungsgitarr, ingen har särskilt mycket kläder. Det är överlag fantastiskt. Älskar detta så mycket! Åh, önskar så att de tog sig till andra chansen, skulle bli så oändligt mycket roligare vecka i Karlstad.

Lucia Pinera ser strålande ut i svart och neongult. Hon sjunger fläckfritt, har fin blick in i kameran, SÅ bra jobbat av henne! Talang! Tycker dock fortfarande låten känns för daterad och tråkig.

SÅ roligt att Robin "Lotta Brome" Stjernberg går in till "Dude looks like a lady", pluspoäng! Men åh, sången sitter inte riktigt idag? Inte i verserna där det är lite känsligare? Han tar igen det lite i refrängen, som han fullkomligt krossar. Och när eldsregnet kommer, rysningar!

Ooh, nu dyker Sarah Dawn Finer upp också, sittandes i publiken! Och skämt om tolvstegsschlagerprogram och utbristande i "Moving on"! Lyxigt med både Mede och Finer som gäster denna vecka, två av mina favoritkvinnor!

Sylvia Vrethammars tur. Har inte så mycket att tillägga om detta, sval bossa-bagatell liksom. Mycket förtjust i den unge toyboydansaren hon flirtar med på scenen!

Ralf Gyllenhammar går in till en av historiens bästa schlagers: "Michelangelo". Tar plats vid flygeln och bara kör. Och ja herregud, den här låten har fullständigt legendariskt pyro, SÅ mäktigt när han vrålar "burn" första gången och allt brakar loss! Arenan älskar det. Tror detta är helt självskrivet i finalen.

Benrangel Miri är näst ut. Är mycket o-övertygad av den här scenshowen, även om de tightat till den sedan igår. Men låten är rätt oemotståndlig i sin hundra-procent-peppighet! Tror detta kommer räcka till Andra chansen, med liten finalskrällvarning.

Nu Terese Fredenwall. Njäh. Inget ont om Fredenwall - hon sköter sig bra och låten är okej (utom det här fula sticket som jag tjatat om som jag bara inte fattar). Men det är alldeles för slätstruket detta.

Nu Munther! Som jag personligen ser som den mest självklara finalisten denna vecka. Han går in till Arks "Calleth you cometh I", denna magnifika låt. Och gud vad han sätter sin låt idag! Han sjunger bättre än på nåt av repen, han kopplar på sin Disneyprinsessecharm, och (tack snälla stylist) gubbkepsen är av.

Vågar ju typ inte säga något längre efter förra veckans Ravaillacz/State Of Drama-shocker, vi kommer säkert stå här på lördag med Fredenwall och Vrethammars i final och ett pressrum drabbat av posttraumatisk stress, men... Det BORDE vara rätt självklart med Munther och Gyllenhammar?

Sketchdags med Per Andersson. Denna vecka åttiotalstema. Nej, dessa har icke varit någon succé, de här själva fejklåtarna är alldeles för långa och är lite för simpel lättköpt stereotyphumor för min smak.

Mellanaktsdags! Med ALCAZAR! Så himla grymt program denna vecka, Mede och Finer OCH Alcazar! De kör medley (svenskans fulaste ord?) av "Stay the night", "Alcastar", och så "Not a sinner" med Danny som Magnus Carlsson!