Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-04 12:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/melodifestivalen2014/2014/03/07/gastrecension-anna-js-skolbarn/

Fahl på festival

Gästrecension - Anna J:s skolbarn!

Ni som brukar hänga i chatten på lördagkvällarna känner kanske igen signaturen Anna J! I lördags skrev hon att hon skulle anordna en egen finalomröstning på det fritids där hon jobbar. I dag fick jag resultatet! Anna gav mig tillåtelse att lägga ut det här i bloggen. Så här kommer den: fritidsbarnens dom! Tack snälla Anna för detta, SÅ rolig läsning!

Jag har gjort en omröstning i den klass som jag är med på förmiddagarna, nämligen en klass 2 bestående av 17 elever fördelat på 13 tjejer och 4 killar. Vi kollade på alla tio bidragen och sen fick barnen plus en kollega och jag rösta på den man tyckte var bäst (2 poäng) och näst bäst (1 poäng).

Innan jag delger resultatet av den viktiga omröstning så kan jag berätta lite om barnens reaktioner när jag presenterade och vad som hände under låtarna. Det blev stora tjut av glädje när jag presenterade Linus Svenning, YOHIO och Sanna. Störst jubel fick Ace Wilder. Övriga artister var mest bara jaha. Men störst applåder och jubel efteråt fick Panetoz. Barnen sjöng med i alla låtar utom i Antons och Ellens låtar. Då var det helt tyst i klassrummet. Det enda som hördes då var popcornmumsandet. Allra mest sjöng de med i Linus Svennings, Helenas och Ace Wilders låt.

Omröstningen gav följande resultat, 57 poäng fördelat på följande vis:

1. Ace Wilder 14 poäng (många hade henne som näst bäst, bara en hade henne som bäst och det var undertecknad)

2. Panetoz 10 poäng (5 st hade valt dom bäst)

3. Linus Svenning 8 poäng

4. Sanna 7 poäng

5. Oscar Zia 6 poäng

6. Anton Ewald och Alcazar 5 poäng

8. YOHIO 2 poäng

9. Ellen och Helena 0 poäng

Klassen var så uppspelta efter det här och när jag spelade upp vinnarlåten igen  så blev det spontandans i klassrummet och det såg kul när vi alla försökte oss på koregrafin till låten. Alla verkade väldigt nöjda med att Ace vann. Hon är så cool var det någon som sa och en tjej tycker hon är så tuff och det tycker jag var bra sagt istället för att säga att hon är så söt eller snygg. Coola och tuffa förebilder är vad våra tjejer behöver och inte några kuttersmycken som gör allt för att vara söta, snygga eller sexiga.

Tyvärr får jag väl säga att den låten som alla gick och sjöng på rasten efteråt var Linus Svennings låt... Den fastnar väldigt otäckt och det även hos mig eller så kan jag skylla på min hemska förkylning att jag inte har någon motståndskraft eller nåt just idag. Min favorit är annars Ace Wilder, tätt följt av Helenas låt som jag tycker bara blir bättre och bättre ju mer jag hör den.